Ronald Bilius Weasley

Ronald ''Ron'' Bilius Weasley är en av Harry Potters bästa vänner. Hans familj är renblodiga, men trots det är de mycket intresserade av mugglarna och deras kultur. Rons far Arthur Weasley jobbar på trollkarlsministeriet med muglarrelaterade saker. Dock kan vissa trollkarlar anse att de är blodsförrädare för detta. Annars tillhör han en stor fattig familj som betår av Mrs Molly Weasley, Mr Arthur Weasley, Bill, Charlie, Percy, tvillingarna Fred och George, Ron och Ginny Weasley.
 
Vänskapen mellan Ron och Harry börjar på Hogwartsexpressen mot Hogwarts skola. När de väl har kommit fram till Hogwarts blir de sorterade till samma elevhem, Gryffindor. Ron har även en råtta vid namn Scabbers som dock visar sig vara Peter Pettigrew i en animagusform. Därför får han ett nytt husdjur av Sirius Black, en uggla vid namn Piggelin.
 
I Harry Potter och den flammande bägaren blir Ron och Harry ovänner för första gången. Ron blir avundsjuk på Harry för att han fick delta i den magiska trekampen. Men när Ron inser att man faktiskt kan dö i den magiska trekampen så blir de sams igen.
 
Han ansluter sig även till DA (Dumbledores Armé) i Harry Potter och Fenixorden.
 
Under Rons sjätte år på Hogwarts blir han förälskad i Lavender Brown, detta leder till att han och Hermione blir ovänner. Men i slutet av året visar det sig att både Ron och Hermione egentligen gillar varandra mer än bara vänner.
 
I sjunde året på Hogwarts så åker inte Ron, Harry och Hermione tillbaks Hogwarts utan ger sig ut för att leta efter horrokruxer. Ron och Harry bråkar för andra gången och Ron beger sig till Snäckstugan, men återvänder igen och räddar Harrys liv och får även tag på Godric Gryffindors svärd.
 
Efter några år så gifter sig Ron och Hermione och får två barn tillsammans, dottern Rose och sonen Hugo Weasley.
//Towe

Kommentera här: