Hermione Granger

Hermione Jean Granger (Weasley) född 19 september 1979 är en av huvudkaraktärerna i Harry Potter. Hon har ett brunt lockigt hår och är en flitig elev på Hogwarts, även mycket vänlig och duktig på magi. Hennes föräldrar är mugglare och jobbar som tandläkare. Dock i sjunde boken kastar hon en besvärjelse över dem, detta gör att föräldrarna tror att de heter Wendell och Monica Wilkins och att deras högsta önskan är att flytta till Australien, vilket de också gör. De vet inte ens om att Hermione är deras egna dotter, detta är för att skydda dem från Lord Voldemort. Hermione har även gulröd katt som heter Krumben som hon köpte i Diagongränden i tredje boken.
 
På Hogwartsexpressen mot sitt första år på Hogwarts träffar hon Harry Potter och Ron Weasley. Dessa två blir senare hennes närmsta vänner efter att ha bekämpat ett stort troll tillsammans. När hon blev sorterad till sitt elevhem kom hon i Gryffindor, precis som Harry och Ron. Egentligen så skulle Hermione bli placerad in i Ravenclaw men sorteringshatten ändrade sig och det blev Gryffindor.
 
I fjärde boken får hon en romans med Viktor Krum som är en riktigt duktig spelare i quidditch. Romansen irriterar Ron och detta leder till ett bråk mellan dem, de bråkar rätt ofta men är mycket goda vänner. Under trekampsturneringen så hjälper hon Harry och Ron med deras läxor, dock lite motvilligt.
 
Senare i livet så gifter hon sig med Ron och de får två barn tillsammans, dottern Rose och sonen Hugo.
 
//Towe

Kommentera här: